VAN AMBACHTELIJKE TRADITIE TOT MODERNE KWALITEIT!

WAAR HET BEGON.

Eigenlijk begon het al in 1992. In dat jaar vestigden de oorspronkelijke eigenaren Slagerij Teerling in het pand aan de Vlijt 10b. Er werd op dat moment al gesproken over een nieuw winkelcentrum in het oude hart van Bedum. Ikzelf kwam in 2002 in de slagerij aan het werk, waarna ik verknocht werd aan het slagersvak. In 2016, ik was toen 28 jaar oud, kreeg ik de kans om (mede) eigenaar te worden van de slagerij. Op dat moment werd er volop gesproken over de nieuwbouwplannen, maar definitief was dat nog allerminst.

Ik stapte in dat jaar, januari 2016, in het ondernemerschap en heb daarbij de intentie uitgesproken om mee te werken aan de nieuwbouwplannen, mochten deze daadwerkelijk gestalte gaan krijgen. Hierover hadden wij al tal van gesprekken gehad, samen met allerlei partijen. Het was dus geen verrassing dat kort na mijn toetreding tot de onderneming het defintieve besluit volgde. Op 24 maart 2016 stuurde de gemeente Bedum een brief waarin het huurcontract opgezegd werd. Zo eenvoudig is dat echter niet kwamen we beiden achter en wat volgde was een lang traject over deze onteigening, want zo mag je dat noemen. Daarnaast was de slagerij niet de enige partij, ook de toenmalige groenteboer en het drankencentrum hadden een aandeel hierin.

NIEUWE START.

Uiteindelijk werd na een lang traject toch overeenstemming bereikt om over te gaan tot nieuwbouw, met daarbij een onteigening tot gevolg. Dat was in september 2021. Daarna kwam er echter een kink in de kabel, want ondanks toezeggingen van de gemeente bleek dat ik mijn nieuwe pand alleen kon huren en niet mocht kopen, terwijl dat voor mijn bedrijfsvoering toch echt koop moest zijn. Ook dit traject duurde lang, met als resultaat toch een koopoptie, maar helaas voor een onrealistische prijs. Ik hield daarom lange tijd de boot af, want als huurder had ik het recht om te blijven huren op de huidige locatie. Ondertussen werd het nieuwbouwpand gebouwd, waarbij wel rekening gehouden werd met mijn komst op de begane grond, maar hierover was geen overeenstemming.

Begin 2022 werd de koopprijs van het pand sterk verlaagd, waardoor het opeens realistisch werd om tot koop over te gaan. Echter, tijdens de bouw waren geen bouwkundige voorzieningen voor een slagerij gerealiseerd, waardoor ook dit weer een lastige opgave werd. De gemeente het Hogeland heeft uiteindelijk voor een defintieve oplossing kunnen zorgen, en daarvoor mijn grote dank. Zonder hun hulp was het mij niet gelukt om een nieuwe slagerij te kunnen realiseren. Voor de leefbaarheid in Bedum en voor een gevarieerd winkelaanbod lijkt mij dat een hele verstandige zet!

Eind 2022 was vrijwel alles in kannen in kruiken. Op de achtergrond was ik al lange tijd bezig met het nieuwe pand. Alle tekeningen voor inrichting, het winkelidee, de uitstraling, het was allemaal al klaar. Met de firma Coolman in samenwerking met de firma Vuurboom, beide uit Bedum, werd afgesproken dat zij zorg zouden gaan dragen voor de afbouw. Alle ontwerpen zijn gemaakt door Infrashop, een bedrijf wat niets anders doet dan nieuwe winkels ontwerpen.

Eind maart 2023 heb ik daadwerkelijk het pand op mijn naam gekregen. Ter voorbereiding hierop hadden we al een bouwplannning gemaakt. Nog diezelfde dag is begonnen met het bouwen van een nieuwe slagerij aan de Kleinestraat 3 in Bedum.

Al met al is dit uiteraard nog een heel verhaal, maar geloof mij, het is nog maar het puntje van de ijsberg wat u leest. Ik ben daarom erg blij dat ik na een zeer intensieve periode eindelijk een toekomst heb om naar toe te werken. 

Kortom, het is tijd om te gaan knallen en u Bedumers, maar zeker ook regiogerelateerde dorpen, een prachtige slagerij voor te schotelen. Wij hebben er zin in en gaan ervoor!

 

NIEUWBOUW.

Na de aankoop op 31 maart was het tijd om aan het werk te gaan. Gelukkig hadden we de planning al afgestemd op deze datum en kon er direct begonnen worden. De firma Coolman startte nog diezelfde dag.

Al op de 1e dag was er een probleem, eigenlijk al na 5 minuten. Onder het pand bleek enorm veel water te staan. Een combinatie van een niet aangesloten riool en het ontbreken van bestrating aan de buitenzijde. De 1e werkzaamheden vonden echter allemaal plaats in de kruipruimte, dus het probleem was gelijk een flinke uitdaging. Met kunst- en vliegwerk werd een tijdelijke oplossing gevonden, waarna gestart kon worden.

Inmiddels zijn we ruim 2 weken verder en zijn de werkzaamheden onder de grond in een afrondende fase. Er is een heel netwerk aangelegd met rioolbuizen, mantelbuizen, afvoeren en leidingen. Ook zijn er veel sparingen (gaten) gemaakt in de betonvloer, is het elektranetwerk voorbereid en is er een voorbereiding getroffen voor een uitbreiding van de meterkast. Afgelopen dinsdag werd de vetvangput geplaatst en werd het riool goed aangesloten.

Vanaf volgende week gaat er boven de grond gewerkt worden en zal er zichtbaar wat gaan veranderen. Hier zal bouwbedrijf Vuurboom zijn intrede gaan maken. Als eerste wordt dan een groot gat opgevuld met beton. Her en der is namelijk wel geprobeerd om bij de bouw van het pand de Vlijtborg rekening te houden met een slagerij, maar erg kundig is dit niet gedaan. Voor mijn vriescel heb ik namelijk een verdiepte ligging nodig, alleen hebben ze deze verdiepte ligging veels te diep (en groot) gemaakt. Zodra deze verdiepte ligging goed is aangelegd wordt gestart met de dekvloeren. Tegen deze tijd zullen wij u weer van een update voorzien!

VOLG ONS OP INSTAGRAM.

UPDATES.

Beton storten week 17

In week 17 van de bouw werd het beton gestort, aangezien er een enorm gat voor mijn vriezer vrijgehouden was (veel te groot).

Install this webapp on your iPhone: tap share icon and then Add to homescreen.

Winkelwagen